Ανταλλακτικά αυτοκινήτων MOTUL

Κατάλογος ανταλλακτικών από MOTUL

Η Motul αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή λιπαντικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, παράγοντας προϊόντα για την ακριβή κατηγορία της αγοράς.

Η ιστορία της Motul

Η ιστορία της μάρκας Motul άρχισε το 1853, στις ΗΠΑ, με τη δημιουργία της εταιρίας Swan & Finch CoOil, η οποία κατασκεύαζε λιπαντικά βασισμένα στο λίπος φαλαινών, για ατμόπλοια και ατμοκίνητα τρένα. Το 1932, οι ευρωπαίοι οδηγοί, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γκάμα των λιπαντικών της Motul, μιας και άρχισε η εισαγωγή των προϊόντων της Swan & Finch στην Ευρώπη, από την εταιρία διανομής προϊόντων Supra Penn, η οποία βρισκόταν υπό τη διοίκηση του Ernst Zaugg.

Το 1953, εορτάζοντας την 100η επέτειό της, η εταιρεία δημιούργησε το Motul Century, το πρώτο πολλών βαθμών (multi-grade) λάδι στην ευρωπαϊκή αγορά, για τη λίπανση κινητήρων. Το 1957, έκλεισε η έδρα της εταιρείας στην Αμερική, λόγω της κρίσης, αλλά το 1965, αποκτήθηκαν τα δικαιώματα της μάρκας από τον Ernst Zaugg, ο οποίος και δημιούργησε το εργοστάσιο παραγωγής στη Γαλλία, στο οποίο παράγονται τα λάδια Motul μέχρι και σήμερα.

Στις ημέρες μας, η εταιρεία έχει οκτώ τμήματα που διανέμουν τα προϊόντα της σε πάνω από 100 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε λιπαντικά Motul, ηλεκτρονικά, όποτε εσείς θέλετε.

Προϊόντα της Motul

  1. Λάδια κινητήρων. Στην κατηγορία αυτή, υπάρχουν τόσο συνθετικά όσο και ορυκτά λιπαντικά, τα οποία παρουσιάζουν στο σύνολό τους βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, αντοχή στη διάβρωση και ιδιότητες καθαρισμού, χωρίς παράλληλα να βλάπτουν τις φλάντζες. Τα λιπαντικά Technosynthese®, μειώνουν τις φθορές τις μακροχρόνιας χρήσης του κινητήρα. Ο κατάλογος των λαδιών της Motul, συμπεριλαμβάνει επίσης, και σειρές λαδιών που απευθύνονται στα σπορ αυτοκίνητα. Οι βασικές ιδιότητές τους, είναι η αντοχή στη διάβρωση από τις υψηλές θερμοκρασίες και ο σταθερός δείκτης του ιξώδους τους.
  2. Βαλβολίνες και υγρά κιβωτίου ταχυτήτων. Τα προϊόντα αυτά μειώνουν, σε τεράστιο βαθμό, τον συντελεστή φθοράς των τμημάτων της μετάδοσης και προσφέρουν ομαλή αλλαγή ταχυτήτων. Επίσης, στις χαμηλές θερμοκρασίες, κρατούν το ιξώδες τους σταθερό, προσφέροντας στη μετάδοση, αποτελεσματική και αθόρυβη λειτουργία και δεν προκαλούν οξείδωση όταν έρχονται σε επαφή με μη σιδηρούχα μέταλλα. Χάρη στη συνθετική βάση τους, το φιλμ του λιπαντικού έχει υψηλή αντοχή στη θερμοκρασία και την πίεση.
  3. Υγρά φρένων. Το υγρό σημείο βρασμού των υγρών της Motul βρίσκεται στους 205 °C και το ξηρό σημείο βρασμού τους, στους 312 °C. Οι υψηλές αυτές τιμές, προλαμβάνουν τα μπλοκαρίσματα ατμού, τα οποία δημιουργούνται όταν το υγρό φρένων αρχίζει να βράζει, και παρέχουν αποδοτική πέδηση ακόμα και σε ακραίες συνθήκες. Χάρη στα πολύ προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά τους, δεν προκαλούν βλάβες στις φλάντζες.
  4. Ψυκτικά. Στην κατηγορία αυτή, υπάρχουν έτοιμα προς χρήση υγρά, πρόσθετα και συμπυκνώματα. Τα προτερήματά τους είναι η υψηλή απόδοση ψύξης και οι ιδιότητες ανταλλαγής θερμότητας. Χάρη στα πυριτικά άλατα και τα οργανικά οξέα, τα οποία περιέχουν, προλαμβάνουν τη διάβρωση.
  5. Υδραυλικά υγρά. Η πρωτοποριακή σύνθεσή τους, αποτρέπει το άφρισμα και προσφέρει αθόρυβη λειτουργία στο σύστημα  των αυτοκινήτων.
  6. Προϊόντα συντήρησης και φροντίδας. Στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβάνονται υγρά πλυσίματος, σαμπουάν, καθαριστικά γράσου για το σύστημα πέδησης και άλλα προϊόντα, τα οποία δεν καθαρίζουν απλά το αυτοκίνητό σας, αλλά προσφέρουν και επιπρόσθετη προστασία από τη διάβρωση και τις μηχανικές βλάβες.
  7. Γράσα. Τα γράσα της εταιρίας είναι αποτελεσματικά στις δυσμενείς συνθήκες, όπως η υπερβολική φόρτωση, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, καθώς και η μακροχρόνια χρήση. Μειώνουν τον συντελεστή τριβής και παρέχουν προστασία στα τμήματα από τη φθορά, προσφέροντας παράλληλα, βέλτιστες ιδιότητες απόδοσης σε θερμοκρασίες από -30 °C έως και +150 °C.
Βρείτε την κατηγορία σας
Αποτελέσματα αναζήτησης κατηγορίας
Δεν βρέθηκαν αντιστοιχίες
Βρείτε τις πιο πρόσφατες προσφορές από τους κατασκευαστές:
Καλάθι
#
Το καλάθι σας είναι άδειο