Σας παρακαλούμε εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, για να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε μόλις το προϊόν γίνει διαθέσιμο. Για να εξασφαλιστεί ότι πρόκειται για το κατάλληλο ανταλλακτικό, σας παρακαλούμε συμπεριλάβετε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σας (VIN )και τον αριθμό αναγνώρισης του προϊόντος. Θα φροντίσουμε να βρούμε το κατάλληλο για εσάς ανταλλακτικό αυτοκινήτου!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει
Βρείτε τα κατάλληλα για το αυτοκίνητό σας Σχάρες οροφής

Οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου προορίζονται για τη μεταφορά ογκώδους φορτίου, όπως είναι τα ποδήλατα, οι φουσκωτές βάρκες, οι σανίδες σερφ κ.λπ. Οι μπάρες οροφής καθιστούν εφικτή την ασφαλή στερέωση φορτίων· και σε αντίθεση με το τρέιλερ, δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών του αυτοκινήτου, και δεν απαιτούν ειδική άδεια.

Τύποι μπαρών οροφής αυτοκινήτου

Ανάλογα με τη θέση τοποθέτησής τους, υπάρχουν οι εξής μπάρες οροφής:

  • Διαμήκεις. Συμπεριλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό πολλών SUV μοντέλων, μίνι βαν, και σεντάν αυτοκινήτων. Ορισμένα μοντέλα που δε περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους μπάρες οροφής, διαθέτουν συχνά από κατασκευής τους ειδικά σημεία τοποθέτησης μπαρών, τα οποία είναι καλυμμένα με πώματα.
  • Εγκάρσιες. Τα προϊόντα αυτού του τύπου σπάνια περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων. Μπορούν να στερεωθούν κατευθείαν επάνω στην οροφή του αυτοκινήτου, ή σε ήδη εγκατεστημένες διαμήκεις μπάρες.

Οι μπάρες οροφής διαφέρουν ως προς το υλικό κατασκευής τους. Οι ακόλουθοι τύποι προϊόντων είναι οι πιο κοινοί:

  • Μεταλλικές μπάρες. Τα αξεσουάρ αυτά διακρίνονται για την υψηλή τους ανθεκτικότητα. Μπορεί να είναι βαριές- ατσάλινες - ή μπορεί να είναι ελαφρύτερες - αλουμινένιες.
  • Μεταλλικές και πλαστικές μπάρες. Διακρίνονται για το χαμηλό βάρος τους και την προσιτή τιμή, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικές στις μηχανικές ζημιές.

Τα αξεσουάρ αυτά μπορεί να είναι φτιαγμένα ειδικά για το κάθε μοντέλο ή να είναι γενικής χρήσης. Τα πρώτα είναι σχεδιασμένα ειδικά για το ακριβές μοντέλο του αυτοκινήτου και χρησιμοποιούνται συνήθως όταν η οροφή του αυτοκινήτου διαθέτει τις ειδικές οπές πρόσδεσης. Τα δεύτερα είναι κατάλληλα για όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα, και χρησιμοποιούνται κυρίως στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα τα βασικά στοιχεία πρόσδεσης.

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση μπαρών οροφής αυτοκινήτου

Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες οπές πρόσδεσης από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, τότε είναι καλύτερα να επισκεφτείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων για την τοποθέτηση των μπαρών οροφής. Σε περίπτωση που επιλέξετε να ανοίξετε μόνοι σας τις τρύπες, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε την οροφή.

Εάν είναι διαθέσιμες οι οπές πρόσδεσης από κατασκευής του αυτοκινήτου, πρέπει να αφαιρέσετε από αυτές τα πώματα, και να τις καθαρίσετε, να τις στεγνώσετε και να τις απολιπάνετε. Μετά την τοποθέτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μικρή ποσότητα στεγανοποιητικού υλικού από σιλικόνη στα σημεία στερέωσης, ώστε να αποφύγετε την εισροή υγρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Δεν πρέπει να υπερβαίνετε το μέγιστο επιτρεπτό φορτίο όταν χρησιμοποιείτε μπάρες οροφής αυτοκινήτου. Η παράβαση αυτού του κανόνα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση του αμαξώματος του αυτοκινήτου, των ανοιγμάτων των θυρών κ.λπ.

Απαγορεύεται να μεταφερθεί φορτίο με τη χρήση των μπαρών οροφής αυτοκινήτου πριν περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες από την τοποθέτησή τους. Το φορτίο πρέπει να είναι διανεμημένο ισομερώς και να στερεώνεται με ασφάλεια. Η αξιοπιστία των σημείων πρόσδεσης πρέπει να ελέγχεται πριν από κάθε ταξίδι.

Επαγγελματική βοήθεια Antallaktikaonline.gr

Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο του καταστήματος Antallaktikaonline.gr προκειμένου να αγοράσετε υψηλής ποιότητας αξεσουάρ αυτοκινήτου σε προσιτές τιμές. Διαθέτουμε προϊόντα από τους καλύτερους κατασκευαστές. Εάν θέλετε να λάβετε επαγγελματικές συμβουλές, καλέστε ή στείλτε e-mail στους εξειδικευμένους υπαλλήλους του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας. Θα χαρούν να σας ενημερώσουν για το προϊόν που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας, καθώς και για τις ισχύουσες προωθητικές ενέργειες του διαδικτυακού μας καταστήματος. Κάντε μία παραγγελία τώρα, ώστε να αγοράσετε μπάρες οροφής αυτοκινήτου υπό συμφέροντες όρους, και όχι μόνο.

Καλάθι
#
Το καλάθι σας είναι άδειο