Σας παρακαλούμε εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, για να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε μόλις το προϊόν γίνει διαθέσιμο. Για να εξασφαλιστεί ότι πρόκειται για το κατάλληλο ανταλλακτικό, σας παρακαλούμε συμπεριλάβετε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σας (VIN )και τον αριθμό αναγνώρισης του προϊόντος. Θα φροντίσουμε να βρούμε το κατάλληλο για εσάς ανταλλακτικό αυτοκινήτου!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει
Βρείτε τα κατάλληλα για το αυτοκίνητό σας Ανεμοθώρακες

Οι ανεμοθώρακες βοηθούν ώστε να μην εισέρχεται σκόνη, ρεύματα αέρα, ηλιακή ακτινοβολία και σταγόνες βροχής μέσα στην καμπίνα επιβατών, όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Τοποθετούνται στα πλαϊνά παράθυρα, στο επάνω τμήμα των πλαισίων των θυρών του αυτοκινήτου.

Τύποι ανεμοθωράκων αυτοκινήτου

Ανάλογα με τον τύπο στερέωσης, υπάρχουν οι ακόλουθοι ανεμοθώρακες:

  • Κουμπωτά. Μπορούν να τοποθετηθούν με χρήση κολλητικής ταινίας διπλής όψης στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, ή με κολλητική ακρυλική ταινία, η οποία εφαρμόζεται μεταξύ πλαισίου και στεγανοποιητικού. Η πρώτη μέθοδος θεωρείται και η απλούστερη, αλλά συνάμα και η λιγότερο αξιόπιστη.
  • Συρταρωτά. Τα προϊόντα αυτά τοποθετούνται βάζοντας την άκρη τους μέσα στην ίδια αυλάκωση, όπου εισέρχεται το τζάμι. Αυτού του τύπου οι ανεμοθώρακες έχουν πιο κομψή εμφάνιση, όμως είναι πιθανό να επηρεάσουν τη λειτουργία κάποιων τύπων συστημάτων ανύψωσης παραθύρων, με αποτέλεσμα να μην κλείνουν εντελώς τα παράθυρα. Επιπλέον, δε συνιστάται να τοποθετούνται αυτά τα στοιχεία σε αυτοκίνητα, στα οποία το σύστημα των ηλεκτρικών τους παραθύρων είναι εξοπλισμένο με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, οι ανεμοθώρακες μπορεί να είναι:

  • Πλαστικοί. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι.
  • Κατασκευασμένοι από χρωμιωμένο μέταλλο. Δε χαρακτηρίζονται για την ανθεκτικότητά τους.
  • Συνδυαστικοί. Πρόκειται για πλαστικά προϊόντα, με χρωμιωμένες άκρες.

Διατίθενται προς πώληση και σετ ανεμοθωράκων. Είναι δυνατό να περιλαμβάνουν δύο τμήματα, που να προορίζονται μόνο για τα εμπρόσθια παράθυρα, ή τέσσερα – για όλα τα παράθυρα.

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση των ανεμοθωράκων αυτοκινήτων

Η εγκατάσταση των προϊόντων μπορεί να γίνει και από ένα μόνο άτομο. Πριν την εγκατάσταση, συνιστάται να βεβαιώνεστε ότι οι διαστάσεις και το σχήμα των ανεμοθωράκων είναι πλήρως συμβατά με τις παραμέτρους του αυτοκινήτου σας και δεν επηρεάζουν το σύστημα ανύψωσης των παραθύρων..

Τα προϊόντα θα πρέπει να τοποθετούνται αποκλειστικά σε καθαρές επιφάνειες και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος άνω των μηδέν βαθμών Κελσίου. Συνιστάται να απολιπαίνετε προηγουμένως το πλαίσιο της πόρτας, χρησιμοποιώντας ένα υγρό μαντηλάκι. Έτσι, θα εξασφαλιστεί η καλύτερη κόλληση του εξαρτήματος.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο έχει στερεωθεί ασφαλώς. Ένας ανεμοθώρακας που έχει τοποθετηθεί λάθος είναι δυνατό να φύγει από τη θέση του κατά τη διάρκεια οδήγησης του αυτοκινήτου σε συνθήκες δυνατών ανέμων. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε ζημιές στο αυτοκίνητό σας, αλλά και στα οχήματα των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Τα προϊόντα αυτά δεν απαιτούν ειδική φροντίδα. Καθαρίζονται όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος – με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού και ειδικών προϊόντων καθαρισμού. Συνήθως, οι ανεμοθώρακες αντέχουν στα αυτοματοποιημένα πλυντήρια αυτοκινήτων, όμως σε περίπτωση λάθος εγκατάστασης είναι πιθανό να φύγουν από τη θέση τους, λόγω της υψηλής πίεσης του συστήματος πλύσης.

Επαγγελματική βοήθεια Antallaktikaonline.gr

Στον κατάλογό μας θα βρείτε μόνο υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας. Χάρις στις χαμηλές τιμές και τις τακτικές προσφορές, θα είστε σε θέση να αγοράσετε εξαιρετικά φθηνούς ανεμοθώρακες αυτοκινήτου. Αγοράστε σήμερα ανεμοθώρακες μέσω διαδικτύου και απολαύστε τις διαδρομές σας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών!

Καλάθι
#
Το καλάθι σας είναι άδειο